Kerrie room soep met eventueel reepjes kip

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Was de prei en snijd deze in jullienne. Was de paprika en snijd in brunoise.

2. Haal uit de appel het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel en brunoise en gebruik dit als garnituur. De appel met een beetje
    sinaasappelsap besprenkelen anders verkleurt deze. Hak de peterselie fijn.

3. Snipper de ui.

5. Verhit de boter in een kookpan, doe er de ui, prei en paprika erbij. Roer ze net zo lang totdat het lekker ruikt. Meng de kerriepoeder in het
    kort even mee.

6. Zet de pan even van het vuur, voeg de bloem in 1 keer toe.

7. Giet 1,5 liter water al roerend er in minimaal 6 keer bij.

8. Zet de kookpan op een klein pitje, roer af en toe door.

9. Breng de soep op smaak met de ongeklopte slagroom en gehakte peterselie.

10. Als er kip is snijd je de kip in dunne reepjes en voeg je toe aan de soep.

11. Eet smakelijk!

     Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap