Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Taco met tomatensaus
Wijzig recept
Taco met tomatensaus
Recept voor 1 a 2 personen (hoofdgerecht).
Bereidingstijd: 40-50 minuten.
Gereedschappen
1 Groene snijplank(en)
1 Gele snijplank(en)
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Tafelvork(en)
1 Office mes(sen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Groot bord(en)
1 Bolzeef
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Kleine ovenschaal
Ingrediënten
100 gram(men) (gr) Kip filet
1 stukje(s) IJsbergsla
4 eetlepel(s) Tomatensaus
3 stuk(s) Taco schelp
20 gram(men) (gr) Margarine
1 halve Rode paprika
1 halve Gele paprika
1 stuk(s) Tomaat
1 halve Ui (wit)
1 plak(ken) Ananas
1 eetlepel(s) Ketchup
1 theelepel(s) Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 eetlepel(s) Maïs (blik)
1 eetlepel(s) Kipkruiden
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en er bakpapier op.
Zet de oven aan op 180 graden=.
Snijd de groenten fijn op een groene snijplank.
Snijd de sla in reepjes.
Was de groenten in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Doe dit apart met de sla.
Snijd de kip in dunne reepjes op een gele snijplank.
Doe de margarine in de pan en bak de kippenreepjes goed gaar.
Doe de groente erbij.
Doe de tomatensaus erbij.
Vul de taco schelpen met het mengsel en bak deze 5 tot 7 minuten af in de oven.
Haal de taco uit de oven en garneer het met de sla.
Eventueel extra garnering van cerise tomaat en augurk.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap