Gebonden tomatensoep

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Handen wassen.

2. Groente wassen in een bolzeef en eventueel schillen.
    Wortel in brunoise snijden
    Paprika in brunoise snijden
    Ui snipperen
    Peterselie hakken

3. Het gehakt mengen  met de gehaktkruiden op een rode snijplank en er 12 soepballetjes van maken.

4. Margarine smelten in een kookpan.

5. Ui aanfruiten, de gezeefde bloem toevoegen, de tomatenpuree even ontzuren en het water al roerend met een garde er in vier keer aan
    toevoegen.

6. Bouillonblokjes en de soepballetjes toevoegen.

7. Wanneer de soep kookt het vuur laag zetten en de kookpan op het kleine pitje zetten.

8. De gewassen en gesneden groenten erbij doen.

9. De soep op smaak brengen en zachtjes blijven doorroeren totdat de bloemsmaak verdwenen is.

10. De soep uitschenken in een diep bord en op het laatste garneren met de verse kruiden.

11. Eet smakelijk!

      Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap