Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Penne met room, champignons en geraspte kaas
Wijzig recept
Penne met room, champignons en geraspte kaas
Gereedschappen
1 Weegschaal
2 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Vergiet(en)
1 Kookpan(nen)
1 Koekenpan(nen)
1 Maatbeker(s)
1 Office mes(sen)
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Plastic lepel(s)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Keukenkwast
Ingrediƫnten
80 gram(men) (gr) Penne
1 stuk(s) Ui (wit)
4 stuk(s) Champignon
1 glas Geraspte kaas
100 milliliter(s) (ml) Ongeklopte slagroom
1 stuk(s) Groentebouillon blokje
1 stukje(s) Margarine
1 snufje(s) Zout
1 snufje(s) Peper
2 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
40 gram(men) (gr) Doperwt (diepvries)
40 gram(men) (gr) Sperzieboon
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak de sperzieboontjes schoon en blancheer deze met de doperwtjes.
Breng water met zout aan de kook in een kookpan.
Kook de penne in minimaal 8 minuten gaar.
Schil en snipper de ui.
Maak de champignons schoon met een kwast.
Snijd de champignons in schijfjes.
Snijd de bosui in ringen.
Bak het uitje in een beetje margarine in een koekenpan.
Voeg de champignons toe als het uitje glazig is.
Bak de champignons 4 minuten.
Voeg de room toe en laat even doorkoken.
Als de penne gaar is, deze afgieten in een vergiet.
De penne door de saus roeren.
Voeg de bosui en doperwten en sperziebonen eraan toe.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap