Kerststol

Voorbereiding:  25-35 minuten

Rijstijd:  minimaal 30-45 minuten

Oventijd: 45 minuten

Deze receptuur wordt uitgevoerd in duo's!!!!

 

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180= Celsius.

  2. Verwarm 25 gram roomboter met de melk in kleine steelpan (niet koken!).

  3. Meng de broodmix met de citroenrasp, speculaas/koekkruiden, basterdsuiker en wat zout in je grote bekken.
    Maak er een kuiltje in en schenk hierin het melk-boter mengsel.

  4. Meng dit tot een zacht deeg.
    Bestuif de werkbank met bloem en kneed verder.
    Vorm een bal en leg op de hoek van de werkbank afgedekt met schone theedoek.

  5. Doe de rozijnen in een bakje en zet ze onder met warm water (wellen).

  6. Snijd de abrikozen in kleine stukjes (voeg deze toe aan de rozijnen).
    Schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in zeer kleine blokjes (Brunoise).

  7. Hak de hazelnoten en pistachenoten grof.

  8. Maak een rolletje van de amandelspijs.

  9. Meng rozijnen, abrikozen, appel, hazelnoten en pistachepitten met het deeg en vorm met de hand tot een ovale plak.

  10. Leg het rolletje amandelspijs in het midden.
    Vouw de helft van het deeg erover heen.

  11. Leg op bakplaat met bakpapier.
    Bak voor 10 minuten.
    In tussentijd kun je beginnen met opruimen en afwassen.

  12. Bestrijk de stol met vloeibare boter en bestrooi met amandelschaafsel.

  13. Bak de kerststol verder af in 30 minuten.
    Na afkoelen bestrooien met poedersuiker.
Vorige stap
Volgende stap