Kapsalon (aardappelschotel met gehakt, tomaat en sla)

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Verwarm een scheutje olie in je braadpan.
    Voeg de aardappelschijfjes toe en doe het deksel op de pan.

  3. Bak de aardappeltjes ongeveer 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.

  4. Snijd de paprika, ui en ijsbergsla mooi fijn.

  5. Breng je gehakt op smaak met dde shoarmakruiden.
    Giet wat olie in je koekenpan en bak het gehakt 'rul'.

  6. Voeg de ui en paprika toe aan de gehakt en bak voor circa 5 minuten mee..

  7. Zet het vuur uit.

  8. Verdeel de aardappelschijfjes over je ovenschaal.
    Schep hieroverheen het gehaktmengsel.

  9. Bestrooi met geraspte kaas.
    Zet voor circa 10 minuten in de oven.

  10. Snijd de ijsbergsla, tomaat en komkommer.
    Verveer deze met de knoflook bij de kapsalon.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Heb je nog wat tijd over?

Maak dan zelf de shoarmakruiden.

Meng hiervoor:     2 theel.   Koriander
                           5 theel.   Komijn
                           4 theel.   Paprikapoeder
                           1 theel.   Kaneelpoeder
                           1 theel.   Uienpoeder
                           1 mesp.  Chilipoeder
                           1 theel.   Knoflookpoeder
                           1 theel.   Kerriepoeder
                                         Zwarte peper

Vorige stap
Volgende stap