Nasi Goreng (Gebakken rijst)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 20-35 minuten.

Gerecht uit Indonesië.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in mooie kleine blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  3. Schil de wortel en snijd deze in een zeer fijne Brunoise (blokjes), net als de paprika.

  4. Schil en snipper de ui, en ook de knoflook schillen en fijn snijden.

  5. Was de prei en snijd in kleine halve ringen.

  6. Giet de rijst af en laat deze afkoelen in het vergiet.

  7. Voeg wat olie toe aan je grote koekenpan en verhit deze.
    Bak hierin de kipfilet.

  8. Voer hieraan toe de knoflook, ui, paprika en prei en bak verder op laag vuur voor circa 5 minuten.

  9. Voeg de kruiden en specerijen toe, even roeren en de rijst met sambal en ketjap toevoegen.
    Doorbakken voor nog eens 5 minuten.

  10. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes, en bak het spiegelei in de kleine koekenpan.

  11. Schep de nasi op een bord en serveer met het spiegelei, satésaus en de kroepoek.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap