Melktert (Zoete taart met melk)

Recept voor 8 personen.

Bdereidingstijd: 50-60 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Laat melk op kamertemperatuur komen.

  2. Oven voorverwarmen op 180=. en bakplaat eruit halen.

  3. Voor het deeg: Boter, suiker en vanillesuiker romig kloppen.
    Ei toevoegen.

  4. Zelfrijzend bakmeel toevoegen tot er een mooi glad deeg ontstaat.

  5. Bekleed ingevette taartvorm (met bakpapier) met deeg.
    Zet deze in de koelkast.

  6. Voor de vulling: Klop de eieren met suiker en vanillesuiker door elkaar.
    Custardpoeder erdoor roeren.
  7. Breng melk aan de kook en voeg een deel bij het eiermengsel en roer dit goed door elkaar.
    Rest van de melk erbij en losroeren.
    Terug in de pan brengen en verwarmen tot er een vla-achtige substantie is.

  8. Voeg de kaneel toe.

  9. Schep vulling over het deeg in de vorm.

  10. Bak voor 35-40 minuten in de oven.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap