Bruine bonenchili met kruidentopping

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon.
    Snijd de ui en 1 teentje knoflook in snippers en de paprika in blokjes.

  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie met de specerijen zacht.

  3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten zacht stoven.

  4. Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.

  5. Doe de bonen bij het groentemengsel en laat nog 5 minuten stoven.
    Breng op smaak met zout.

  6. Was de peterselie en/of selderij en snijd het klein.

  7. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kommetje.

  8. Roer er de peterselie, wat gemalen koriander, wat chilipoeder en de yoghurt door.

  9. Schep aan tafel wat van de kruidentopping op de bonenchili en geef er brood bij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast.
Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar.
Maak er een lekkere abrikozenyoghurt van.

Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum.
Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Vorige stap
Volgende stap