Fajita's met kip en avocado

Liever vega? Dat kan ook heel goed, laat de kip weg en gebruik meer bonen.

Recept voor 1 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd:40-50 minuten.

 

Gebruik Jalapeno peper of anders een Spaanse peper.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snijd 1,5 ui in halve ringen en een helft in stukjes.

  2. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in fijne stukjes. 

  3. Was de paprika en snijd hem in fijne reepjes. 

  4. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met wat limoensap tegen het verkleuren. 

  5. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken. 

  6. Was de tomaten, de peper en de koriander en snijd alles grof.

  7. Hak de halve gesneden ui, de tomaten, de peper en de koriander fijn tot een salsa met een keukenmachine of staafmixer. 

  8. Snijd de kipdijfilet in fijne reepjes. 

  9. Verwarm een halve eetlepel olie in een kookpan en voeg een gesneden teentje knoflook toe. 

  10. Bak dit kort aan en voeg de zwarte bonen en komijnzaad toe.
    Warm een paar minuten door.

  11. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak de uienringen met twee teentjes gesneden knoflook aan.

  12. Voeg de paprika, kipdijfilet en chipotlesaus toe en bak ten minste 5 minuten, tot de kip gaar is.

  13. Verwarm de tortilla's kort in een koekenpan.

  14. Serveer de warme tortilla's met de zwarte bonen, kipreepjes, avocado en de salsa.
    Voeg naar smaak limoensap en koriander toe.

  15. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Tortilla's over?
Maak er deze vegetarische spianzietortilla's uit de oven mee. 

Vorige stap
Volgende stap