Curry met kip en sperzieboontjes

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.

  3. Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn. 

  4. Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze doormidden.

  5. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

  6. Was de koriander en hak de takjes fijn.

  7. Snijd de kippendijfilet in blokjes. 

  8. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan.

  9. Bak de kip en de ui een paar minuten.

  10. Voeg de knoflook, de gember, de tomaten, de sperziebonen en de garam masala toe. 

  11. Bak een paar minuten en voeg 150 ml water toe.

  12. Doe de deksel op de pan en laat minstens 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  13. Serveer de curry met de rijst en maak af met de koriander.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Koriander: 
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier.
Bewaar de koriander onderin de koelkast.
De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar.
Gebruik koriander in deze snelle bruine bonensoep.

Vorige stap
Volgende stap