Robuuste sinaasappelkoek

Deze koek smaakt zoet, en is een lekker tussendoortje zonder al te veel calorieën.

Recept voor 12 personen (nagerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 175 °C.

  2. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water.
    Snijd de sinaasappel in stukken en verwijder eventuele pitjes.
    Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.

  3. Voeg de dadels toe en pureer het samen tot een gladde massa.

  4. Was de rozijnen.

  5. Maak de wortel schoon en rasp hem fijn.

  6. Meng de meelsoorten met het bakpoeder en de koekkruiden in een grote kom.

  7. Voeg alle andere ingrediënten toe. Voeg als het te droog wordt, iets melk toe.

  8. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.

  9. Bekleed de bodem van de cakevorm met een reep bakpapier en bestrijk de vorm en bakpapier met wat margarine.
    Schep het deeg er in.

  10. Bak de koek midden in de hete oven in 45 minuten gaar.
    Stort de koek op een rooster en laat hem afkoelen.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels.
Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap