Arros Con Pollo (Gestoofde kip met rijst)

Antilliaans gerecht.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. 

  2. Was de selderij en snijd deze klein. 

  3. Snijd de kip in flinke repen. 

  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. 

  5. Voeg de kip toe en bak mee bruin. 

  6. Bak de tomatenpuree kort mee.  

  7. Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet water en de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.

  8. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  9. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.

  10. Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.

  11. Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.

  12. Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kipmengsel.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

De tomatenpuree en de selderij kun je nogmaals gebruiken in het recept Stoba di Karni.

Vorige stap
Volgende stap