Aardappelcurry met courgette en wortel

Een heerlijk voedzaam potje!

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de eieren hard.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.

  3. Was de courgette en snijd hem in plakken.

  4. Schrap de wortels en snijd ze in plakken.

  5. Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.

  6. Pel de ui en snijd hem klein.

  7. Schil het stukje gember en rasp het fijn.

  8. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.

  9. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.

  10. Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.

  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.

  12. Was de koriander en snijd het grof.

  13. Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap en koriander en geef de parten ei erbij.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem.
Gebruik een stuk in gemberthee.
Verpak in kleine porties en vries in.
Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels.
Bewaar een geopende pot altijd in de koelkast.
De currypasta is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap