Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto

Recept voor 2 personen

Dit is een gerecht waar eindeloos mee gevarieerd kan worden.
Voor de oranje pompoen gebruik je flespompoen.
Zo gebruik je voor de spinazie bijvoorbeeld veldsla of rucola.
En voor de walnoten bijvoorbeeld hazelnoten, cashewnoten of pecannoten.

Voor de geraspte kaas kun je eens geraspte oude 30+ kaas nemen.

Succes!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 200=.

  2. Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.

  3. Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.

  4. Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.

  5. Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.

  6. Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.

  7. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.

  8. Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een blender tot een gladde pesto.

  9. Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Pompoen :
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.

Vorige stap
Volgende stap