Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Eiersalade: Eieren in een steelpan (ook voor garnering, dus 3), koud water toevoegen tot ze net onder staan.
    Voeg azijn en zout toe (tegen het barsten, kapot koken).
    Als de eieren koken, zet je de kookwekker op 10 minuten.

  2. Eieren afgieten en goed spoelen onder koud water (laten schrikken).

  3. Snijd na het pellen de eieren (2 stuks) fijn op de gele snijplank.

  4. Voeg in bekken bij de eieren de mayonaise, ui, kerrie, peterselie en bieslook toe.
    Goed met elkaar mengen.

  5. Broodje: Broodje door midden snijden.
    Insmeren met kruidenboter.

  6. Koekenpan voorverwarmen, en de broodjes even bakken in droge koekenpan.

  7. Onderkant van het broodje op bord leggen.
    Belegen met sla.
    Eiersalade erop leggen.

  8. Garneren (versieren) met gekookt ei, tomaat, waaier van augurk en bestrooien met gehakte peterselie.

  9. Kapje (bovenkant) op het broodje leggen.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap