Apfelstrudel met warme vanillesaus

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg op de bakplaat het bakpapier.

2. Schil de appel,  snijd de appels dan in brunoise. Besprenkel met citroensap of citroensapconcentraat.

3. Meng de suiker met de kaneel, vanillesuiker en bloem in een kleine kom.
    Voeg het bloemmengsel toe aan de appels. Roer alles goed door elkaar en voeg de rozijnen toe.

4. Leg bladerdeeg  op je werkoppervlak, rol de bladerdeeg een beetje uit met een deegroller en bestrijk eventueel met gesmolten of vloeibare
    boter.
    Leg er dakpansgewijs er een ander vel bladerdeeg op en bestrijk ook deze met eventueel vloeibare of gesmolten boter. Herhaal dit nog 1 of
    2 keer.

5. Schep de vulling op het deeg in de lengte langs 1 kant.
    Als je teveel vulling hebt, gebruik het dan niet allemaal. Rol de strudel op, begin aan de kant van de vulling. Bestrijk de hele strudel met het
    ei-melkmengsel en vouw de randen goed dicht. Leg de strudel op de bakplaat.

6. Bak de strudel 25 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is.

7. Laat minstens 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.
    Bestuif vlak voor serveren met poedersuiker.

8. Eet  smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap