Hollandse groenten met aardappelpuree, bechamelsaus en gehaktballetjes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingredinten pakken.

De bereidingswijze:

1. Aardappelen wassen, in de lengte doormidden snijden en in 6 stukken snijden.

2. Aardappelen net onder water, opzetten in een kookpan met een beetje zout.

3. Aardappelen 15 minuten koken, afgieten en uit laten wasemen.
    Aardappelpuree van maken.

4. Het gehakt mengen met de kruiden en goed doormengen en er 3 gehaktballen van maken, braden in een braadpan op klein vuur.

5. Bloemkool in stukjes snijden, broccoli klein snijden en de winterwortel wassen en in grove brunoise snijden. Water in een steelpan aan de
    kook brengen en hierin de groenten doen. De groenten controleren op de gaarheid er mag nog een 'bite' aanzitten.
    De groenten afgieten en laten uitstomen.

6. Bechamelsaus, boter smelten, bloem toevoegen, melk toevoegen, goed kloppen met een garde en 1 bouillonblokje toevoegen.

7. Vlees onderaan het bord leggen, aardappelen links boven aan het bord,  groente rechtsboven aan het bord. De bechamelsaus erover
    napperen.

8. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap