Verse kibbeling met remouladesaus mie en wokgroente

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een schone handdoek.

2. De materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Roer een beslag van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. Een eetlepel viskruiden erdoor roeren.

2. Saus: augurken, appel en de ui fijnsnijden. Zo ook de knoflook.
    De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de
    augurk, appel, knoflook, ui, wat zout en wat peper erdoor mengen.

3.  Vis: Spoel de vis af met koud water en dep droog. Snijd de vis in repen of blokjes
     (niet te klein). Kruiden met viskruiden, peper en zout.

4. Een kookpan ruim vullen met warm water en het water aan de kook brengen.
    De mie in 8 minuten laten koken.

5. De groenten wassen en en brunoise snijden.

6. De groenten wokken in een wokpan, de mie er op het laatste erbij doen.
    Met een beetje loempiasaus op smaak brengen.

7.  De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken (frituur).  Let op werk veilig en met voldoende afstand!

8.  De vis laten uitlekken op keukenpapier en met viskruiden bestrooien.

9.  De wokgroente met de mie in een diep bord doen, de kibbeling erboven op doen en het bakje remouladesaus er apart bij serveren.

10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap